Barbecuetips

Culinaire Slagerij Chys

BARBECUE TIPS

- Plaats de barbecue op een vlakke ondergrond en uit de buurt

van spelende kinderen.

- Houd ook rekening met de windrichting.

- Houd een emmer water of zand bij de hand om het vuur te doven.

- Pas op met brandbare of loshangende kleding.

- Let goed op met ontvlambare producten. Spuit nooit aanmaakvloeistof

op de gloeiende kolen.

- Maak een houtskoolbed van ca. 15 cm dik.

- Het vuur is klaar als er geen vlammen meer zichtbaar zijn en er een dun

laagje wit as bovenop de houtskool ligt.

- Houd het vlees zo lang mogelijk in de koelkast, nooit in de volle zon voor

een lange periode laten liggen.

- Kip, kalkoen en varkensvlees moeten gaar worden gegeten.

Rund, kalf en lamsvlees mogen wel rosé gebakken worden.

 

- Dep het vlees af alvorens op de rooster te leggen. Afdruipend

vocht zorgt voor vlammen.

- Pas op met metalen brochettepinnen, want die worden

gloeiend heet.

- Doof het vuur na afloop met water of zand.

- Maak de barbecue pas schoon als deze helemaal is afgekoeld.

- Om grote stukken vlees niet te laten verbranden, kunt u ze na

het dichtschroeien in aluminiumfolie wikkelen en op de

barbecue laten gaar worden.