Culinaire Slagerij Chys

BARBECUE TIPS

- Plaats de barbecue op een vlakke ondergrond en uit de buurt

  van spelende kinderen.

- Houd ook rekening met de windrichting.

- Houd een emmer water of zand bij de hand om het vuur te doven.

- Pas op met brandbare of loshangende kleding.

- Let goed op met ontvlambare producten. Spuit nooit aanmaakvloeistof

   op de gloeiende kolen.   

- Maak een houtskoolbed van ca. 15 cm dik.

- Het vuur is klaar als er geen vlammen meer zichtbaar zijn en er een dun

  laagje wit as bovenop de houtskool ligt.

- Houd het vlees zo lang mogelijk in de koelkast, nooit in de volle zon voor

  een lange periode laten liggen. 

- Kip, kalkoen en varkensvlees moeten gaar worden gegeten.

  Rund, kalf en lamsvlees mogen wel rosé gebakken worden.


- Dep het vlees af alvorens op de rooster te leggen. Afdruipend

  vocht zorgt voor vlammen.

- Pas op met metalen brochettepinnen, want die worden

  gloeiend heet.

- Om grote stukken vlees niet te laten verbranden, kunt u ze na

  het dichtschroeien in aluminiumfolie wikkelen en op de

  barbecue laten gaar worden.

- Doof het vuur na afloop met water of zand.

- Maak de barbecue pas schoon als deze helemaal is afgekoeld.

Weetjes